
در 120 کیلومتری شیراز؛ در ناحیهای خوش آبوهوا به نام کام فیروز، تنگی موسوم به بستانک قرار دارد که به بهشت گمشده معروف است.

بهشت گمشده 1740 متر از سطح دریا فاصله دارد و در منطقهای با وسعت 20000 هکتار واقعشده است.

تنگ کوهستانی دارای پوششی جنگلی است و زمستانهای بسیار سردش با بارش برف و یخبندان همراه است.

این منطقه حفاظتشده در حوزه آبخیز رود کر قرار دارد.

توپوگرافی منطقه در کنار ارتباط جادهای با تخت جمشید و نقش رستم و پاسارگاد و همچنین چشماندازهای طبیعی آبشار زیبای مارگون و تنگ براق، این منطقه را دیدنی و پر از جاذبه کرده است.

تا قبل از دهه 60 این منطقه برای مسافران و گردشگران مکانی ناآشنا بود اما کمکم با کشف این منطقه توسط گروههای کوهنوردی و گردشگری و معرفی آن به عموم مردم، به علت داشتن جاذبههای طبیعی فراوان به بهشت گمشده شهرت یافت.

این منطقه پرباران، عمده آب سد درودزن، دریاچههای بختگان، طشک و همچنین اراضی کشاورزی بیضا، کامفیروز و کربال را تأمین میکند.

از سال 1378 تنگ بستانک یا بهشت گمشده بهعنوان منطقه حفاظتشده جنگلی شناخته شد.

کوه رنج با ارتفاع 3950 متر مرتفعترین کوه منطقه است.

بستر سنگی کف دره با پوششی از درختان چنار، گردو و گیاهان سایهپسند، از دیدنیهای این تنگ محسوب میشود.
دریاچه آب شیرین سد درودزن، زیستگاه دو گونه از ماهیان بومی و سه گونه کپور پرورشی است و پرندگان مهاجر در زمستان به این دریاچه کوچ میکنند.
پوشش گیاهی منطقه شامل پسته، بادام، درختان بلوط، بنه، ارس، بادامکوهی، زالزالک، دافنه، کیکم، تنگرس، ارژن، بومادران، درمنه، آویشن، دنایی، آویشن شیرازی، زرشک، شیرخشت، چنار، خارشتر، شیرینبیان، گون و گرامینه است.
در این منطقه حفاظتشده و زیبا جانورانی چون کل و بز، خرس قهوهای، سمور، گرگ، روباه، شغال، کفتار، خرگوش، قوچ و گراز زندگی میکنند.
پرندگانی نظیر کبک، تیهو، کبوتر، فاخته، خروس کولی، دارکوب، عقاب، لاشخور، فاخته و شاهین در این مکان قابلمشاهدهاند.
فصل بازدید از تنگ بستانک بهار و تابستان و در چهار ماه اردیبهشت، خرداد، تیر و مرداد میباشد.